Angst voor bruggen, fileparkeren, tunnels of voor drukke wegen: ruim 1 miljoen mensen in Nederland lijden aan rijangst. En de helft daarvan stapt liever helemaal niet meer achter het stuur. Heb jij ook last van rijangst? Wij helpen je weer zorgeloos de weg op. Het feit dat je aan het oriënteren bent naar de mogelijkheden, geeft aan dat je er klaar voor bent.

Je kunt ervoor kiezen om je neer te leggen bij jouw rijangst door vol te houden dat je eigenlijk prima zonder auto kunt, maar het is nu eenmaal een feit dat het je beperkt in je mogelijkheden. Het overwinnen van je rijangst biedt je enorm veel nieuwe mogelijkheden en vrijheden. Het is tijd om de confrontatie, onder begeleiding van een rijinstructeur die gespecialiseerd is in het overwinnen van rijangst, met jezelf aan te gaan.

Vaak voorkomende rijangsten:

  • Snelwegangst
  • Tunnelvrees
  • Brugangst
  • Rijangst na ongeval

Advies op maat

We starten met een uitgebreide kennismaking en intake. Zo hebben we een goed beeld van de hevigheid en aard van jouw rijangst, om te bepalen wat er nodig is om deze angst te overwinnen. Er kan tijdens deze kennismaking al voorzichtig gestart worden met het daadwerkelijk rijden, waarbij jouw veiligheidsgevoel voorop staat. Besluit je na de intake toch niet door te willen zetten, dan betaal je alleen het bedrag van de intake en zit je verder nergens aan vast.

Aanpak rijangst overwinnen

Het belangrijkste is om weer met zelfvertrouwen achter het stuur te zitten. Tijdens de rijlessen starten we dan ook met diverse eenvoudige handelingen in overzichtelijke verkeerssituaties. We gaan alle basishandelingen af: sturen, koppelen, ontkoppelen, gas geven, schakelen etc.

Als je deze handelingen zonder gevoel van stress kunt uitvoeren, gaan we verder met een volgend belangrijk onderdeel: de omgeving. Mensen met rijangst hebben vaak geen besef van wat er buiten hun auto om gebeurt in het verkeer, ze zijn te gefocust op hun eigen auto en angst. Goed kijken naar wat er om je heen gebeurt, als je je in het verkeer begeeft, is cruciaal voor je veiligheid(sgevoel). We leren je opnieuw hoe je om moet gaan met wat je om je heen ziet, en hoe je daarop kunt leren antciperen.

Zo bouwen we langzaam aan jouw zelfvertrouwen en krijg je zelfs plezier achter het stuur. Door te oefenen met het anticiperen op situaties die je tegenkomt ga je je steeds zelfverzekerder voelen in het verkeer. Je weet immers steeds beter wat je moet doen in de verschillende verkeerssituaties.

Gedurende de lessen verhogen we de moeilijkheidsgraad van de handelingen en verkeerssituaties, passend bij je vaardigheden en zelfvertrouwen op dat moment. Dit om uiteindelijk toe te werken naar genoeg zelfvertrouwen om veilig en zelfstandig achter het stuur te zitten.

Prijzen rijangstcursus

De rijangstcursus bestaat standaard uit 3 rijlessen. In deze 3 rijlessen komen de belangrijkste bijzondere verrichtingen langs en krijg je extra les in de onderdelen waarvoor jouw angst het grootst is.  

  • Basispakket (3 lessen € 165,00)
  • Uitbreidbaar met losse lessen of vervolgpakketten, bekijk de prijzen
     

Starten met de rijangstcursus? Bestel vandaag nog. We bellen je binnen 24 uur om een les in te plannen. 

BESTEL DIRECT JE RIJANGSTCURSUS

Gratis Proefles