Wil je graag starten met
het volgen van rijlessen?

Dan is het een goede keuze om deze bij NXXT te volgen. Met meer dan 150 rijscholen door heel Nederland is de kans groot dat jij bij jou in de buurt snel kan starten met het volgen van rijlessen. Je kunt direct online een rijlespakket boeken zonder gratis proefles en zonder mogelijkheid om in termijnen te betalen, maar met een aantrekkelijke korting. Of je boekt een gratis proefles.

Ben je geïnteresseerd en minstens 16,5 jaar oud? Meld je dan nu aan!

Bekijk onze lespakketten.

Zo werkt het bij een online pakket

Je besteld en betaalt het pakket via de website. Nadat we jouw bestelling en betaling hebben ontvangen, selecteren we een rijinstructeur van NXXT bij jou in de buurt. De instructeur ontvangt jouw gegevens en neemt binnen 24 uur contact met je op om je eerste rijlessen af te spreken.

Hoe gaat het in zijn werk bij een proefles?

Hexagon
1.

Stap 1

Wil jij starten met je autorijlessen bij NXXT? Meld je dan direct aan voor een gratis proefles.

(let op: na de gratis proefles kom je niet meer in aanmerking voor de online korting op de rijlespakketten)

Hexagon
2.

Stap 2

Nadat we jouw aanvraag hebben ontvangen, selecteren we een rijinstructeur van NXXT bij jou in de buurt. We bellen je op en plannen de proefles in op een dag die voor jou het beste uitkomt.

Hexagon
3.

Stap 3

Is het zover? Dan komt de rijinstructeur je voor de deur ophalen! Je stapt in en mag direct al zelf achter het stuur. Tof hé? Geen zorgen, de instructeur zit naast je en kan je door middel van de dubbele bediening helpen de pedalen te bedienen. Na afloop van de eerste les, word je weer voor de deur afgezet.

Hexagon
4.

Stap 4

Is de proefles voorbij? Dan kun je in overleg met je instructeur een lespakket afspreken dat bij jou past. Hierdoor betaal je per les beduidend minder dan wanneer je losse lessen volgt. Betaling is in overleg met de instructeur mogelijk in termijnen.

Theorie

Zo ziet een rijles er uit

Een rijles bij NXXT verkeersscholen duurt 50 minuten. Je rijdt standaard twee lesuren achter elkaar, zodat jij extra snel leert! Bij NXXT rijd je altijd in de nieuwste lesauto’s. Alle auto’s zijn handgeschakeld. Je instructeur houdt de vorderingen bij op je instructiekaart. Hierdoor kun je gemotiveerd toewerken naar je praktijkexamen of de tussentijdse toets.

Benieuwd wie jouw rijinstructeur wordt?

zoek een NXXT rijschool in de buurt

Klanten beoordelen ons met een 9.3!

Hexagon
10

Hele goede en leerzame rijlessen gehad! Na 3 keer te zijn gezakt bij een andere rijschool, ben ik nu eindelijk geslaagd dankzij Ruud! Nu kan ik eindel...

Hexagon
10

Super leerzame rijlessen! Ben in 1x geslaagd door mendel!

Hexagon
10

Jos is een fijne rij instructeur hij begeleid waar nodig! En past zich aan aan joun behoeftes (eigen muziek of waar je meer hulp bij nodig hebt) Heb e...

Hexagon
10

Duidelijke planning afspraken via app en mail. Intructeur had veel kennis en ervaring. Moderne en goede lesauto. Ik zou deze rijschool zeker aanbevele...

Hexagon
9

Hele fijne lessen, waarbij alles goed en rustig wordt uitgelegd!

Hexagon
7

Het is een goede leerzame rijschool

Hexagon
9

Erg fijne rijschool. Goede en aardige instructeur. Leuke rijlessen. Hele goede ervaring gehad.

Hexagon
10

Goeie rijschool en duidelijke uitleg van de instructeur

Hexagon
10

Ik heb rijles gehad bij john christ, en wat en top instructeur!! In zo’n korte tijd veel van hem geleerd! Hij maakte ook van elke les een feestje, wa...

Hexagon
10

Dat het een betrouwbare rijschool is

lees meer beoordelingen

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik mijn 1ste rijles volgen?

Je kunt altijd per direct beginnen.

Heb ik een vaste rij-instructeur?

Ja, je hebt een vaste rijinstructeur (uitzonderingen daargelaten).

Ik heb nog nooit rijles gehad, hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Gemiddeld tussen de 38-48 rijlessen.

Heb ik een vaste lesauto?

Ja, je hebt een vaste lesauto (uitzonderingen daargelaten).

Mag ik van instructeur/lesauto veranderen?

Mocht je onverhoopt niet overweg kunnen met de rijinstructeur of wil je gewoonweg in een andere lesauto rijden, dan kun je NXXT Verkeersscholen vragen om overplaatsing.

Word ik thuis opgehaald en weer afgezet?

Je kunt, als je binnen onze werkregio woont, thuis opgehaald en weer thuis afgezet worden.

Hoe lang duurt een rijles?

Een rijles duurt 50 minuten. Afhankelijk van de afstand van je huis tot aan je examenlocatie (het gebied waar je gaat oefenen) wordt er vaak voor gekozen om 2 rijlessen te blokken tot 1 rijles van 100 minuten.

In welke lesauto’s worden de rijlessen gegeven?

Onze instructeurs rijden in moderne auto’s, zoals VW T-Roc, Mercedes A-klasse, Ford Puma, Opel Astra, Opel Mokka, Opel Corsa en VW Polo. De auto's zijn nooit ouder dan 3-4 jaar, zodat we altijd een veilige leeromgeving aan leerlingen kunnen bieden.

Mag ik voor mijn 18e jaar rijlessen volgen?

Ja, vanaf november 2011 mag je lessen vanaf je 17e jaar. Het is zelfs mogelijk om vanaf 16,5 jaar te lessen. Meer daarover lees je op de pagina: 2toDrive!

Ik heb nog geen theoriecertificaat, mag ik al autorijlessen volgen?

Ja, je mag zonder een theoriecertificaat autorijlessen volgen. Uiteraard moet je wel je certificaat hebben als je je examen mag gaan rijden. 

Kan ik ook lessen in de avonduren en/of weekenden?

Ja, het is mogelijk om in de avonduren of op de zaterdagen te lessen.

Ik heb al rijervaring, hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Wij adviseren om eerst een proefles te nemen. Aan de hand daarvan kan de instructeur je nieuwe beginsituatie bepalen en een advies uitbrengen voor een passend lespakket.

Wat is een proefles?

Een proefles is een vrijblijvende rijles, die 50 minuten duurt. Als je nog geen rijervaring hebt, wordt deze les beschouwd als kennismaking, waarbij je begint met de eerste stappen van de rijlessen. Als je al rijervaring hebt, is deze rijles bedoeld als beginsituatie om een adviesschets voor een passend lespakket te geven. 

Theorie

Rijlessen bij NXXT al vanaf €38,-

Meer weten over onze prijzen en de
pakketten die wij aanbieden?

Gratis Proefles