NXXT maakt het makkelijk

Wil je direct starten met je theorie? Uiteraard kan dit direct via NXXT. Wij hebben hiervoor een speciale theoriebox ontwikkeld. Met deze theoriebox kun je zelf kiezen of je liever vanuit een boek leert, of gewoon online. Het volgen van je theorie doe je lekker in je eigen tijd. Je kunt direct starten met je theorie en wij adviseren je om je theorie te volgen naast je praktijklessen, zo kun je direct je theorie in de praktijk ervaren.

Alle nieuwe examenonderdelen komen uitgebreid aan bod. Dit lespakket wordt ook door veel rijscholen gebruikt en aanbevolen als meest geslaagd en meest succesvol. Zo kun je je stap voor stap optimaal voorbereiden op het theorie-examen.

Hoe werkt het?

Hexagon
1.

Bestel de NXXT Theoriebox

Bestel de NXXT Theoriebox op onze website en zorg ervoor dat je alle benodigde materialen hebt om te beginnen met studeren.

Hexagon
2.

Ontvang de theoriebox en online leeromgeving

Deze wordt binnen 2 dagen thuisbezorgd. Je krijgt ook toegang tot een online leeromgeving waarbij je extra oefeningen en uitleg kunt vinden.

Hexagon
3.

Leren, oefenen en voorbeeldexamens maken

Begin met het doornemen van de theorieboeken en bekijk de online lessen. Maak aantekeningen en gebruik de oefenmogelijkheden om je kennis te testen. Maak regelmatig voorbeeldexamens om te zien hoe goed je de stof beheerst en waar je nog extra moet oefenen.

Hexagon
4.

Aanmelden voor je theorie-examen

Zodra je het gevoel hebt klaar te zijn voor het theorie-examen, meld je je aan bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Dit kan vaak online via de website van het CBR. Kies een datum en locatie die jou uitkomen en betaal de examenkosten.

Hexagon
5.

Het theorie-examen afleggen

Op de dag van je theorie-examen ga je naar de examenlocatie. Zorg ervoor dat je op tijd bent en neem alle benodigde documenten mee, zoals je legitimatiebewijs. Het examen bestaat uit verschillende soorten vragen, zoals multiple-choicevragen en situatiebeelden. Beantwoord de vragen zo goed mogelijk en probeer rustig te blijven. Na afloop ontvang je direct de uitslag en weet je of je geslaagd bent voor je theorie-examen.

Theorie

Wat leer je?

Tijdens het theorie-examen voor het rijbewijs leer je de verkeersregels en -tekens, en de basisprincipes van veilig en verantwoord rijden. Dit omvat kennis van voorrangssituaties, verkeersborden, snelheidslimieten, en hoe je moet handelen in verschillende verkeerssituaties, zoals bijvoorbeeld bij kruispunten, rotondes, en op autosnelwegen. Je leert ook over de verschillende soorten verkeersdeelnemers, zoals voetgangers, fietsers, en medeweggebruikers, en hoe je op een respectvolle en veilige manier met hen moet omgaan. Daarnaast komen onderwerpen als verkeersinzicht, milieubewust rijden, en de invloed van alcohol en andere drugs op het rijgedrag aan bod. Het doel van het theorie-examen is om te bewijzen dat je voldoende kennis hebt om veilig aan het verkeer deel te nemen en de verantwoordelijkheid van het besturen van een voertuig op je te nemen.

  • Gevaarherkenning
  • Verkeersregels
  • Verkeersinzicht
Direct bestellen

Veelgestelde vragen

Kan ik praktijkexamen aanvragen zonder theoriecertificaat

Vanaf 1 mei 2024 kun je helaas alleen je praktijkexamen aanvragen als je je theoriecertificaat behaald hebt. Je theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig voor het aanvragen van je praktijkexamen.

Vanaf welke leeftijd kan ik de theoriecursus volgen?

Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen. Vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen volgen. En vanaf je 17e mag je praktijkexamen doen. 

Hoe lang is mijn theoriecertificaat geldig?

Het certificaat is 1,5 jaar geldig (bijv. behaald op 27-01-2019 eindigt op 26-07-2020).

Moet ik een theoriecursus volgen voor het behalen van mijn theorie-examen?

Het is niet verplicht, maar het is wel aan te raden. Je kunt de theorie ook leren d.m.v. theorieboeken of een online theoriecursus.

Ik wil graag een online theoriecursus volgen, wat moet ik doen?

Je kunt hiervoor contact opnemen met NXXT-hoofdkantoor of vraag het aan je rijinstructeur.

Theorie

Start met je theorie
voor slechts
€74,50

Gratis Proefles