5 leuke manieren om rijervaring op te doen

Ze zeggen wel eens dat je pas leert autorijden nadat je je rijbewijs hebt. De werkelijkheid ligt gelukkig iets genuanceerder, maar er zit wel een kern van waarheid in. Hoe meer uren je namelijk achter het stuur spendeert, hoe beter je leert rijden.

Soms heb je echter net je rijbewijs gehaald, maar werk/studeer je zo dichtbij huis dat je nauwelijks van je autootje gebruikmaakt. Natuurlijk kun je dan op zaterdagmiddag door de omgeving cruisen of nu en dan een ommetje rijden, maar is dat een leuke manier om rijervaring op te doen? Niet echt. Wij geven je een aantal ludieke tips waarop je op een plezierige manier aan je stuurmanskunsten werkt.

  1. Prik een willekeurige plek op de kaart en rijd ernaartoe met een vriend/vriendin

Rijervaring opdoen en tegelijk een leuk avontuur beleven? Door een willekeurige plek op de kaart te prikken, sla je twee vliegen in één klap. En mocht je onverhoopt in een of ander gehucht terechtkomen, wees dan niet gevreesd: is er geen vermaak, dan is er wel een patatzaak. ;-)

  1. Volg een slipcursus

Een slipcursus is een spannende manier om levensreddende handelingen te leren, plezier te beleven en een betere controle te krijgen over de auto. Een aanrader voor iedereen met een rijbewijs!

  1. Plan een korte citytrip naar een Europese stad waar je met de auto naartoe kunt

Houd je van reizen en wil je Europa van dichtbij verkennen in plaats van vanuit een vliegtuig? Dan is een roadtrip naar een buitenlandse stad de ideale manier. Pas echter op dat je niet al te ambitieus bent (je hoeft niet meteen naar Rome te rijden - Antwerpen is misschien al ver genoeg). Het is ook geen slecht idee om iemand mee te nemen die al flink wat rijervaring heeft. In het buitenland rijden is namelijk toch weer ietsje anders dan in ons vlakke landje.

  1. Kies een route met drie verschillende tankstations en test waar de koffie het lekkerst (of het smerigst) is

Deze is leuk voor een regenachtige zondagmiddag. Kies een snelweg bij je in de buurt en ga samen met een vriend of vriendin op pad om een koffiecompetitie te houden onder de tankstations die je tegenkomt. 

  1. Plan een paar leuke uitjes met je vrienden en ga mee als BOB

Lang niet iedereen vindt het leuk om de BOB te zijn, maar het is de ideale manier om een leuke avond te hebben én rijervaring op te doen. Bijkomend voordeel: je rijdt in het donker, wat weer een andere ervaring is dan overdag. Kun je alleen maar van leren. :-)

 Rijervaring opdoen is niet alleen leuk, het is ook belangrijk. Als je te weinig rijdt na het behalen van je rijbewijs, loop je namelijk het risico om rijangst te ontwikkelen en je gevoel voor autorijden te verliezen.

Gratis Proefles