Cabrio kopen? Dit zijn de voordelen

Ben jij van plan om ooit in een cabrio te rijden, maar twijfel je of dat voordelig is?

Een cabrio is niet alleen sportief en luxe, maar ziet er ook nog eens fantastisch uit. Ben jij van plan om ooit in een cabrio te rijden, maar twijfel je of dat voordelig is? Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje. 

Een ultiem gevoel van vrijheid

Een cabrio spreekt erg tot de verbeelding. Wie wil er nu niet met open dak langs de kust cruisen? Kop in de wind, zomerzon op je bol en de radio aan. Veel relaxter dan dat ga je het niet krijgen. En reken maar dat je de blits maakt als je met een hippe tune uit de speakers langs de boulevard rijdt. Pas wel goed op dat je het weerbericht in de gaten houdt (een open dak + de toorn van de weergoden = bye bye interieur).

Minder brokken

Het klinkt paradoxaal, maar het is echt waar: cabriobezitters maken minder brokken dan bezitters van een ‘normale’ auto. Hoe dat komt weten we niet, maar doe er je voordeel mee.

Geen extra kosten (oké, misschien een piepklein beetje)

Cabrio’s zijn niet per se duurder dan andere auto’s. Wel is het zo dat cabriovarianten vaker beschikbaar zijn voor auto’s in een hoger prijssegment. Ook zijn de onderhoudskosten voor het dak vaak iets duurder. Voor een paar duizend euro heb je echter al een schitterende Mazda MX5 voor de deur staan, om maar een voorbeeld te noemen. Paar nieuwe velgen eronder en je waant je in een Ferrari.

Je krijgt meer zelfvertrouwen

Yep. Echt waar. Uit onderzoek blijkt dat cabriobezitters zich zekerder voelen in een cabrio dan in een auto met dak. Dat is goed voor je rijgedrag (en het is ook niet onhandig als je zin hebt om je flirt skills te trainen in de file.

Gratis Proefles