Hoe ziet een eerste rijles eruit?

Je eerste rijles is ingepland en je begint al aardig zenuwachtig te worden. Want hoe ziet een eerste rijles eruit? En hoe kan ik nu tijdens mijn eerste rijles gelijk een auto besturen? Je eerste rijles is altijd spannend, je hebt ineens die verantwoordelijkheid en je moet nog veel leren. Maar wees gerust, want het komt allemaal goed! Je instructeur weet precies hoe hij/zij met jouw zenuwen om moet gaan en na een paar minuten zit je al een stuk relaxter achter het stuur.

Eerste rijles ervaring

Het is zover, je eerste autorijles? Jep! Je instructeur is altijd stipt op tijd om je op te halen voor je eerste rijles dus daar hoef je je in ieder geval geen zorgen over te maken. Je hart klopt in je keel maar je hebt er wel zin in. Tijdens je eerste rijles is je instructeur ervan op de hoogte dat je zenuwachtig bent, want dat zijn de meesten. Natuurlijk houdt hij/zij hier rekening mee want je eerste rijles start je meestal op een rustige weg of parkeerterrein. Zo kun je alvast voelen hoe het is om zelf auto te rijden. Je kunt een rustige eerste rijles verwachten waarbij er vooral ingegaan wordt op het praktische gebruik van de auto. Gelijk de snelweg op? Nee hoor, tijdens je eerste rijles hoef je daar zeker niet bang voor te zijn. Schakelen tijdens je eerste rijles? Dit is per rijschool verschillend en hangt ook af van hoe goed je bent in het autorijden. Benieuwd? Vraag een gratis proefles aan bij NXXT en ervaar het zelf!

Voorbereiding eerste rijles

We hebben wat tips voor je eerste rijles voor je klaar staan. Wat altijd goed helpt om met een goed gevoel je eerste rijles te starten, is om alvast de theorie door te nemen. Zo ben je alvast globaal op de hoogte van de regels in het verkeer. Daarnaast is het verstandig om de voorrangsregels alvast te leren zodat je direct aan je rijinstructeur kunt laten zien dat je je hebt ingelezen en de verkeersregels kent. Zorg er verder voor dat je voldoende hebt gegeten en gedronken en dat je uitgerust bent. Hakken of slippers zijn ook niet echt een goed idee voor je eerste autorijles. Trek makkelijk zittende kleding en schoenen aan!

Wat moet je weten voor je eerste rijles?

Wat belangrijk is om te weten voor je eerste rijles is dat jouw rijinstructeur verantwoordelijk is voor de veiligheid van jou, hem/haar zelf en de auto. Die zorgen kun je dus ook al laten gaan. Nog belangrijker is dat je altijd goed luistert naar de instructies van je rijinstructeur maar dat spreekt voor zich. Doe wat je rijinstructeur zegt en je merkt dat het steeds soepeler gaat. Wees ook absoluut niet bang om vragen te stellen. Hier leer je super veel van en domme vragen bestaan niet!

Probeer vooral te genieten van je eerste rijles en als je alvast wilt proeven hoe het is, aarzel dan niet om gratis een proefles aan te vragen bij ons!

Gratis proefles

Gratis Proefles