Rijbewijs gehaald en nu?

Heb je je rijbewijs gehaald? Van harte gefeliciteerd! Super dat je klaar bent om zelfstandig te gaan rijden. Heb je afscheid genomen van je oude rijschool, maar je voelt je toch niet helemaal zeker om al zelfstandig de weg op te gaan? Dat is niet gek, het komt vaak voor.

Heb je je rijbewijs gehaald en heb je een tijd niet meer gereden omdat je bijvoorbeeld geen auto hebt of je geen lange afstanden hoefde af te leggen? Heb je je rijbewijs gehaald en durf je eigenlijk nog niet zelfstandig de weg op te gaan? Dan is het heel verstandig om een kleine opfriscursus te volgen bij NXXT. Na de opfriscursus heb je genoeg zelfvertrouwen om wel zelfstandig de weg op te gaan.

Er zijn veel leerlingen die het spannend vinden om de weg op te gaan na het behalen van het rijbewijs, waaronder Ruwan en Evie.

Ruwan Linders (24) herkent zich daarin. "Ik heb vier jaar m'n rijbewijs en denk ik twintig keer gereden. Tijdens mijn studie in Groningen heb ik m'n rijbewijs gehaald, want ik dacht: is handig, dan heb ik het maar. Ik ben de vierde keer pas voor mijn rij-examen geslaagd, dus dat zegt denk ik wel genoeg. Ik ben niet de meest zekere achter het stuur.Bron: NOS.nl

Evie Pieters (24):"Ik kreeg na de eerste keer afrijden te horen dat ik niet goed genoeg keek. Daarna nam ik nog een paar lessen en deed ik opnieuw examen, maar voor mijn gevoel deed ik precies hetzelfde. En toen slaagde ik ineens wel. Ik had na dat examen niet echt het idee dat ik er klaar voor was." Bron: NOS.nl

Wat leer ik tijdens de opfriscursus?

Tijdens de opfriscursus worden de onderdelen die je spannend of moeilijk vindt extra behandeld. Je rijdt helemaal zelfstandig, maar de rijinstructeur zit naast je om tips en aanwijzingen te geven. Zo oefen je in het zelfstandig te rijden zonder het ingrijpen van een rijinstructeur. Welke onderdelen worden er bijvoorbeeld geoefend?

  • Achteruit inparkeren
  • Hellingproef
  • Rijden op de snelweg
  • Bocht achteruit
     

Heb je een vraag over de opfriscursus of wil je graag advies van onze rijinstructeurs? Neem gerust even contact met ons op! We helpen je graag verder. 

Gratis Proefles