Snel je rijbewijs halen: 5 tips

Jij wilt natuurlijk in zo'n kort mogelijke tijd je rijbewijs halen. Hoe kun jij snel je rijbewijs halen? NXXT geeft 5 belangrijke tips!

Jij wilt natuurlijk in zo'n kort mogelijke tijd je rijbewijs halen. Hoe kun jij snel je rijbewijs halen? NXXT geeft 5 belangrijke tips!

#1 - Haal je theorie-examen binnen een maand

Ga je starten met rijlessen? Dan is het belangrijk dat je je dat theorie-examen zo snel mogelijk in the pocket hebt. Ben je namelijk klaar om je praktijkexamen af te leggen maar heb je je theorie-examen nog niet behaald? Dan moet je wachten met het afleggen van je praktijkexamen. Zonde van de tijd! Hoe langer je moet wachten met het afleggen van je praktijkexamen, hoe meer de kennis en ervaring zakt. 

#2 - Kies voor een rijinstructeur met ervaring

Een rijinstructeur met veel ervaring weet precies hoe hij je in korte tijd de kneepjes van het vak leert. Hij is bekend met de veelgemaakte fouten van leerlingen. Heb je een rijinstructeur die nog weinig ervaring heeft? Dan is de kans groot dat jij meer rijlessen nodig hebt dan een andere leerling die bij een goede rijinstructeur les ontvangt.

Extra tip: neem een instructeur die les geeft in RIS (Rijopleiding in Stappen)

#3 - Goedkoop = duurkoop

De prijzen van de verschillende rijscholen verschillen soms fiks van elkaar. Betaal je voor een rijles maar € 20,-? Dan weet je zeker dat er een addertje onder het gras zit. Je kunt geen rijlessen volgen voor maar € 20,-. Bekijk de concurrenten in je woonplaats, bundel alle informatie inclusief de prijzen van de lessen. 

#4 - Lees recensies van leerlingen

Om te weten of de rijschool eerlijk handelt, is het goed om wat research te doen. Hoe wordt er over de rijschool gesproken op het internet? Zijn er veel klachten? Dan kun je beter op zoek naar een andere rijschool. Het is wel belangrijk dat je de klachten goed leest. Wat is de reden van de klacht? Is de klacht door de rijschool opgelost? Wanneer je ziet dat de rijschool alle klachten netjes afhandeld, weet je dat de rijschool wel te vertrouwen is. Een foutje is zo gemaakt! 
NXXT vindt het belangrijk dat leerlingen het naar hun zin hebben. We scoren hoog met onze reviews. Bekijk onze reviews hier.

#5 - Neem meerdere lessen achter elkaar

Je leert sneller wanneer je meerdere rijlessen achter elkaar volgt. Neem minimaal 2 rijlessen achter elkaar. Door maximaal een week tussen de rijlessen te nemen, houd je de kennis up-to-date. Het is niet verstandig om bijvoorbeeld om de twee weken te lessen. Je begint daardoor elke keer weer opnieuw.

Gratis Proefles