• Rijscholen in heel Nederland
  • Heel hoog slagingpercentage
  • Beoordeeld met een   9,3

Leer bij NXXT rijschool Utrecht snel, voordelig en met plezier autorijden. Door het hoge slagingspercentage kan ook jij straks veilig de weg op met een rijbewijs B. Onze leerling Chloë vertelde over de lessen: “Frank is een erg fijne rijinstructeur. Hij is duidelijk en je weet wat je aan hem hebt. Frank past zich aan de leerstijl van de leerling aan en is eerlijk in zijn evaluatie. Hij is geduldig en rustig en geeft de leerling de tijd en ruimte om zelf te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen. Ik raad deze rijschool zeker aan. Je hebt niet alleen kwaliteit, maar ook zeker gezellige en grappige momenten.”

Ervaren rijinstructeurs

Naast Frank werken ook Gert Jan, Paul, Louis, Frank en Hester bij onze rijschool in Utrecht. Beide instructeurs zijn geselecteerd op hun deskundigheid. Ze rijden met veel plezier rond in de lesauto’s en maken van elke les wat leuks. Een goede klik met je instructeur is immers belangrijk. Naast gezellig zijn de lessen ook ontzettend leerzaam. Onze instructeurs weten precies hoe zij jou het beste kunnen begeleiden. Voor je het weet ben je helemaal klaar voor je examen!

Leuke en leerzame rijlessen

Tijdens de lessen bij onze rijschool kom je langs de mooiste wijken en plekjes in Utrecht. Je rijdt bijvoorbeeld door Leidsche Rijn, Wittevrouwen, Tuindorp, Oudwijk en Utrecht West. Misschien zie je onderweg nog wel Kasteel de Haar, de Domtoren, het Rietveld Schröderhuis of Slot Zuylen. In de mooie wijken van Utrecht oefen je met de verkeersregels en bijzondere verrichtingen. Als dat al goed gaat mag je ook op de snelwegen rondom Utrecht gaan oefenen. Deze snelwegen leiden naar plaatsen als Nieuwegein, Zeist, Rotterdam, Woerden, Hilversum, Dordrecht, Amersfoort, Veenendaal en Gouda

Waarom NXXT rijschool Utrecht

Dé rijschool in Utrecht - dat is NXXT. Naast een hoog slagingspercentage en leuke, leerzame rijlessen hebben we namelijk nog veel meer voordelen.

  • Gratis proefles: Wij begrijpen dat je eerst even kennis wil maken met onze rijschool in Utrecht. Daar is de gratis proefles perfect voor.
  • Geen wachttijden: Wil je na de proefles direct van start gaan met je rijlessen? Dat kan! Er zijn geen wachttijden.
  • Beste rijinstructeurs: Wij hebben de allerbeste professionele rijinstructeurs voor jou geselecteerd. Jij kan zeker zijn van de beste begeleiding.
  • Slipcursus: Geslaagd? Gefeliciteerd! Je mag meteen onze slipcursus volgen voor maar €79,-!
  • Flexibele planning: Heb jij ook zo’n drukke agenda? Geen probleem, we bieden altijd flexibele planningsopties aan. Bij ons volg je rijlessen wanneer het jou uitkomt.
  • Moderne lesvoertuigen: Al onze lesauto’s voldoen aan de strengste veiligheidsnormen en zijn uitgerust met de nieuwste technologieën. Extra veilig! 

Geen rijschool in Utrecht maar in een andere omgeving nodig? Check al onze NXXT rijscholen en kies er één bij jou in de buurt. 

Van spiegels afstellen tot bijzondere verrichtingen oefenen

Om helemaal klaar te zijn voor je rijexamen moet je een hoop weten en kunnen. De instructeurs van onze rijschool in Utrecht weten precies hoe zij jou kunnen klaarstomen. Doordat jij de beste begeleiding krijgt, zul je als een speer gaan. Als je met de rijlessen begint, start je natuurlijk bij de basis. Je leert de spiegels en stoel goed afstellen. Daarna volgt het bedienen van de auto. Daar horen sturen, remmen, schakelen en gas geven allemaal bij. Gaat dat goed? Dan mag je ook deelnemen aan het verkeer. Daar leer je alles over de verkeersregels, voorrangssituaties en bijzondere verrichtingen. Onder dat laatste vallen bijvoorbeeld parkeren, achteruit rijden, helling trekken en keren. Als je dat al aardig onder de knie hebt, is het tijd om ook op de snelweg te gaan oefenen. Daar leer je alles over in- en uitvoegen, veilig inhalen en het verkeer inschatten. Na onze lessen is het rijexamen appeltje-eitje!

Klaar voor je examen

Na genoeg rijlessen is het tijd om examen te doen! Als je het theorie-examen al gehaald hebt, kun je meteen door met het rijexamen. Wij zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent, dus je hoeft niet zenuwachtig te zijn. Het praktijkexamen begint met een voertuigcontrole, waarbij je moet laten zien of je de basisfuncties van de auto begrijpt. Daarna ga je de weg op, waarbij je beoordeeld wordt op je rijvaardigheid. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van verkeersregels, het nemen van beslissingen in het verkeer en het uitvoeren van de bijzondere verrichtingen. Een examinator beoordeelt je rijgedrag en geeft feedback.

De tussentijdse toets

Ga je graag voor extra zekerheid? Kies dan voor een tussentijdse toets bij onze rijschool. Dit is een soort oefenexamen, zodat je weet hoe het echte examen er ongeveer aan toe zal gaan. Deze toets biedt jou de mogelijkheid om je rijvaardigheden te testen en te verbeteren voordat je examen doet. Tijdens de tussentijdse toets wordt je beoordeeld op diverse verkeerssituaties en bijzondere verrichtingen. Dit geeft niet alleen inzicht in je vooruitgang, maar biedt ook de kans om eventuele zwakke punten aan te pakken. Bovendien geeft de tussentijdse toets jou een voorproefje van de examenervaring, wat kan helpen om zenuwen te verminderen. 

Bekijk de reviews

Bij onze rijschool in Utrecht gaan we voor maximale klanttevredenheid. Onze tevreden leerlingen zijn onze beste ambassadeurs. Daarom doen we er alles aan om aan hun verwachtingen te voldoen en deze te overtreffen. Onze rijschool heeft niet voor niets goede reviews. Dit komt door onze professionele aanpak, vriendelijke instructeurs en uitstekende service. Jouw succes en tevredenheid staan voorop! 

Gratis proefles inplannen

Maak via ons aanmeldformulier gemakkelijk een afspraak voor je gratis proefles bij onze rijschool. Je wordt snel geholpen en kan al binnen een week in de lesauto zitten. Voor je het weet is het al zo ver! Zodra je de lesauto in stapt stelt de instructeur jou meteen op je gemak. Een gezellig praatje zorgt ervoor dat jij er meteen een goed gevoel bij hebt. Zodra je van start gaat met de eerste stapjes van het autorijden merk je gelijk dat de instructeur duidelijke aanwijzingen geeft. Daardoor kan jij de instructies makkelijk opvolgen en voel jij je veilig. En geen zorgen: als je even de draad kwijt bent, blijft de instructeur geduldig en legt hij het je nog eens rustig uit. Onze rijlessen zijn zowel leuk als leerzaam. Ben jij enthousiast geworden na de gratis proefles om verder te gaan met de autorijlessen? Dan hoef je ook daar niet lang op te wachten! Binnen slechts één week kun je beginnen.

Lespakketten bij NXXT

De ervaren rijinstructeurs van onze rijschool in Utrecht hebben gemerkt dat iedere leerling op een andere manier leert. Daarom hebben wij verschillende lespakketten ontwikkeld. Dat zorgt ervoor dat jij goed van start kunt gaan, nog voor je daadwerkelijk een rijles gevolgd hebt. Kies het pakket dat bij jou past. Misschien wil jij graag snel gaan? Of juist alle tijd nemen en van een tussentijdse toets gebruik maken? Alles is mogelijk. Dankzij de pakketten kun jij een vliegende start maken! Lees hier alles over de verschillende rijlespakketten

Slipcursus na het behalen van je rijbewijs

Bij NXXT rijschool Utrecht bieden we niet alleen rijlessen aan, maar ook een slipcursus nadat jij je rijbewijs hebt behaald. Deze cursus is een mooie aanvulling op je rijvaardigheden. Je leert hoe je moet reageren in noodsituaties op de weg, zoals bij gladheid of aquaplaning. Het helpt je om zelfverzekerd en veilig de weg op te gaan. 

Veelgestelde vragen over onze rijlessen

Hoeveel kost een rijles bij NXXT rijschool Utrecht?

Bij NXXT rijschool Utrecht betaal je al vanaf €32,- per rijles. We bieden diverse lespakketten aan die passen bij jouw persoonlijke leerstijl en tempo.

Hoe kan ik een gratis proefles aanvragen?

Je kunt gemakkelijk een gratis proefles aanvragen via ons aanmeldformulier op de website. Na aanmelding nemen wij snel contact met je op om een afspraak te maken.

Hoe lang duurt een rijles?

Een rijles duurt normaal gesproken 60 minuten. We bieden echter ook mogelijkheden voor langere lessen, afhankelijk van jouw wensen en behoeften.

Wat gebeurt er tijdens een proefles?

Tijdens de proefles maak je kennis met je instructeur en de lesauto. Je krijgt een eerste indruk van het rijden en onze manier van lesgeven. Aan het einde van de proefles kun je samen met je instructeur bespreken welk lespakket het beste bij jou past.

Meer weten?

Wil jij graag even met ons overleggen om te bepalen welk lespakket bij jou past? Of heb je andere vragen voor ons? Neem gerust contact met ons op, zodat wij jou snel kunnen helpen.