Autorijden, wat komt er allemaal bij kijken?

Wanneer je oud genoeg bent om je rijbewijs te gaan halen komen daar een heleboel dingen bij kijken. Tijdens het autorijden draag je niet alleen de verantwoordelijkheid achter het stuur maar ook alle handelingen die je (tegelijk) moet doen. Handelingen als het schakelen, sturen en kijken moeten automatisme worden. Dit betekent dat er veel geoefend moet worden in de vorm van rijlessen, want oefening baart kunst. Op naar de rijschool dus!

Tips voor het leren autorijden

Het liefste wil je natuurlijk je rijbewijs in één keer halen en er zo snel mogelijk vanaf zijn. Daarom geven we je een aantal tips voor als je start met het leren autorijden.

Begin op tijd met sparen
Zoals je wellicht al weet is het niet heel goedkoop om je rijbewijs te halen. Zorg ervoor dat je op tijd begint met sparen zodat als je oud genoeg bent je je rijlessen in een keer kunt afmaken.

Zorg dat je relaxt bent
Wanneer je start met het in de praktijk oefenen van autorijden, plan je de rijlessen in met je instructeur. Zorg ervoor dat je op de dagen van je rijlessen geen overvolle agenda hebt. Zodat je geconcentreerd de auto instapt en klaar bent voor de les!

Haal je theorie-examen op tijd
Wanneer je start met je rijlessen is het belangrijk dat je op korte termijn je theorie-examen haalt. Het theorie-examen is namelijk best moeilijk en zo kun je je ook beter inleven op de weg. Zonder theorie-examen mag je overigens ook niet op voor je praktijkexamen! Wil je tips voor je theorie-examen? Lees dan ons blog!

Doe een CBR Tussentijdse Toets
Om er echt zeker van te zijn dat je klaar bent voor je praktijkexamen kun je een tussentijdse toets doen. Dit is een praktijkexamen met een officiële examinator van het exameninstituut CBR. Je kunt het zien als een proefexamen met precies dezelfde procedure als het echte praktijkexamen. Heb je moeite met autorijden en vraag je je af hoeveel rijlessen je nodig hebt? Dan raden we je sowieso aan om de tussentijdse toets te doen en hier lees je hoeveel rijlessen je ongeveer nodig hebt.

Hoe moet je autorijden?

De basis van autorijden is iets wat iedereen kan leren. Het kan zijn dat je ouders het al een aantal keren hebben uitgelegd en misschien wel hebben laten zien waardoor je het al snapt. Maar je leert het pas echt tijdens je rijlessen en dat kunnen we je niet in dit artikel uitleggen, dit moet je ervaren en oefenen. Kun je niet wachten en wil je meteen voelen hoe het is? Dan kun je ook altijd een proefles autorijden nemen.

Start je binnenkort met je autorijlessen, dan wensen we je alvast heel veel succes! Nog een laatste tip, kun je je moeilijk concentreren? Eet dan gewoon een banaan voorafgaand aan je rijles. ;-)

Gratis proefles

Gratis Proefles